اپیزود 52: پیاده روی اربعین
رویداد پیاده روی اربعین چگونه جهانی شد و چه کسی برای نخستین بار در اربعین حسینی در دوران معاصر پیاده رهسپار کربلا شد؟
امروز با وجود وسایل نقلیه چرا پیاده به زیارت کربلا می رویم؟ با ما همراه شوید تا اطلاعاتی به شما بدهیم که در جای دیگری پیدا نمی کنید.
اپیزود 51: انگشتر قم
از انگشترای قم چی میدونید؟ آیا می دونستید شهر قم، شهر ملی انگشتره؟ چه فرقی بین انگشتر قم و مشهد هست؟ در این اپیزود بیشتر درباره انگشتر قم و نقش این هنر در رونق گردشگری قم می شنویم.
اپیزود 50: خرمهره قم مهره فیروزه ای ایران
صنعت خرمهرهسازی برای اولین بار در ایران به وجود آمده و سپس توسط یک شاهزاده خانم ایرانی، روش ساخت خرمهره به عنوان هدیه به مصر برده شده است. ولی در بیشتر جاهای دنیا خرمهره سازی با نام خر مهره قم شناخته شده است و در بسیاری از کشورهای اروپایی به خصوص در آلمان این هنر را با نام قم تکنیک می شناسند. در این اپیزود از این لعاب فیروزه ای قم بیشتر می شنویم.
اپیزود 49: جشن سده
دهم بهمن ماه برابر با جشن سده، از جشن های باستانی ایران زمین است. جشن سده، که در شاهنامه نیز از آن یاد شده، نماد پیدایش آتش و نشان گرما و حیات و سرچشمه تحولاتی شگرف در زندگی بشر است. در این اپیزود با آیین های این جشن باستانی و سابقه تاریخی آن در متون کهن پرداختیم.
اپیزود 48: مساجد قم
نیایشگاه، مسجد، کلیسا،کنیسه و آتشکده و معبد از مراکز عبادی در دوره های تاریخی و دینی بوده اند.در استان قم با توجه به سابقه پرستش و عبادت که آثار آن از تپه های باستانی یافت شده، تا به امروز مساجد زیادی در این شهر و استان وجود دارد. در این اپیزود درباره مساجدی مانند؛ مسجد مقدس جمکران، امام حسن عسکری، مسجد جامع، مسجد اعظم، مسجد بالاسر و.. حرف میزنیم.
اپیزود 47: خانه تاریخی یزدان پناه از زبان خاندان یزدان پناه
در این اپیزود خاندان مرحوم حاج میرزا مهدی یزدان پناه از خاطرات نابشون در خانه تاریخی یزدان پناه گفتند.
اپیزود 46: سوغات قم
سوهان قم سوغاتی شیرین از یک شهر شور است، سوهان یا همان حلوای تن تنانی تا نخوری ندانی. عمر این شیرینی محبوب به دوران قاجار می رسه. تو این پادکست درباره سوهان و فرش و انگشتر و خرمهره قم صحبت می کنیم.
اپیزود 45: قلعه های قم
قم به واسطه موقعیت سوق الجیشی که داشته از وجود قلعهها بهره مند بوده است. در این اپیزود به روستا قعله دولت آباد جایی که هنوز در آن حیات جریان دارد، می پردازیم.
اپیزود 44: شب یلدا
شب یلدا به عنوان یکی از مهمترین جشن های ایرانی است که به تنهایی انگیزه بالایی برای حضور گردشگران در ایران و آشنایی با این فرهنگ تاریخی فراهم نماید. واژه «یلدا» ریشه سُریانی دارد و به معنای ولادت و تولد، و آخرین شب پاییز و بلندترین شب سال در نیمکره شمالی است.
اپیزود 43: قم قدیم 5 (افشاریه، زندیه و قاجار)
دراین پادکست به ادامه حیات قم در سلسله های افشاریه، زندیه و قاجاریه می پردازیم.
با ما همراه باشید.
اپیزود 42: میل های تاریخی قم
در این پادکست به معرفی میل های تاریخی قم می پردازیم. از بناهایی که در طی مسیرها از گذشته تا اکنون بسیار کارآمد و مشکل گشا بوده میل های راهنما بوده اند که شاید امروزه نقش میل ها را دنیای دیجیتال و اپلیکیشن های سفر بازی می کنند اما در قدیم از سازه های کمکی سفر محسوب می شدند.
اپیزود 41: مدرسه های تاریخی قم
در این پادکست به معرفی مدرسه های تاریخی قم می پردازیم. در راستای جایگاه ویژه شهری و تمدنی قم، وجود مدرسه های خاص مثل مدرسه فیضیه، مدرسه دارالشفا، مدرسه جهانگیرخان، مدرسه رضویه، مدرسه خان، مدرسه حاجی،مدرسه مومنیه، مدرسه حجتیه و همچنین مدرسه حکیم نظامی سابق از امتیازات این شهر محسوب میشوند.
اپیزود40: دبیرستان حکیم نظامی قم دارالفنون دوم ایران
این پادکست به مناسبت ساخت موزه اسناد در این مدرسه می باشد که نشان از دلسوزی و دغدغه مندی علاقمندان فرهنگ این مرز و بوم است، تهیه شده است. این مدرسه به دارالفنون دوم ایران مشهور است. و آدرس آن واقع در قم، خیابان معلم میدان روح الله می باشد.
اپیزود 39: قم قدیم 4 (دوران صفویه)
در این اپیزود از قم در دوران صفویه صحبت می کنیم، قم در این دوره همچون دیگر مناطق و شهرهای ایران زمین مورد تغییر قرار گرفت و از نظر سیاسی و فرهنگی به شکوفایی رسید. از اونجایی که در عصر و سلسله صفویه دوران گسترش روابط با اروپا بود، سیاحان زیادی از ایران بازدید کردند.
اپیزود 38: قم قدیم 3 (دوران مغول)
در پادکستهای قبل از قم تاریخی از دوران باستان و دوران بعد از اسلام تا به دوره مغول صحبت کردیم، در این بخش به وجود این شهر پر از فراز و نشیب در دوران مغول و تیموریان می پردازیم.
اپیزود 37: کوروش در آموزه های اسلامی
در این اپیزود به مناسبت فرارسیدن روز گرامیداشت کوروش به این نکته می پردازیم که آیا او پیامبر بوده است؟ آیا ذوالقرنین در قرآن همان کوروش است؟
اپیزود 36: کوروش در کتاب مقدس
در این اپیزود به جایگاه کوروش در کتاب مقدس خواهیم پرداخت. در کتاب مقدس که از آن به عنوان THE BIBLE یاد میشود کورش تنها غیر یهودی در کتاب مقدس است که لقب مسیحا یا ماشیا به معنای نجات دهنده به او اهدا شده است و در تمامی متون مقدس بدون استثناء مورد احترام قرار گرفتهاست
اپیزود سی و پنجم: قم قدیم 2 (پس از اسلام)
در این اپیزود با قم و جایگاه آن در زمان پس از گسترش اسلام در ایران سخن خواهیم گفت.
اپیزود سی و چهارم: روز حافظ و نگاهی به معماری حافظیه
در این اپیزود به مناسبت فرارسیدن 20 مهرماه، سالروز گرامیداشت حافظ شیرازی، با شاهکار معماری آرامگاهی «حافظیه» و رازها و فلسفه نهفته در آن از زبان استاد «سام احمدی» از اساتید برجسته گردشگری کشور آشنا می شویم.
اپیزود سی و سوم: قم قدیم 1 (پیش از اسلام)
در این اپیزود با قم در دوران پیش از اسلام در سلسله های پیشدادیان، کیانیان، هخامنشیان و ساسانیان آشنا می شویم.