رئیس مؤسسه گردشگری آوای فطرت:

مقاصد گردشگری تعالی بخش بایستی به محصول گردشگری تبدیل شوند

مقاصد گردشگری تعالی بخش بایستی به محصول گردشگری تبدیل شوند
1 رای    میانگین 5/5
لطفا شما هم امتیاز بدهید!
رئیس مؤسسه گردشگری آوای فطرت:

مقاصد گردشگری تعالی بخش بایستی به محصول گردشگری تبدیل شوند

حجت الاسلام سید مصطفی میرفندرسکی، در دوره ملی مهارت افزایی گردشگری تعالی بخش که از 15 تا 17 آبان ماه در شیراز برگزار شد، با اشاره به ظرفیت عظیم گردشگری در کشور اظهار داشت: مقاصد گردشگری تعالی بخش بایستی به محصول گردشگری تبدیل شوند.


انتقال فرهنگ، مهمترین کارکرد گردشگری

حجت الاسلام سید مصطفی میرفندرسکی، رئیس مؤسسه گردشگری آوای فطرت در دوره ملی مهارت افزایی گردشگری تعالی بخش که از 15 تا 17 آبان ماه در شیراز برگزار شد، مهمترین کارکرد گردشگری را انتقال فرهنگ خواند و گفت: مهمترین هدف صنعت گردشگری در آغاز راه تسهیل گری سفر بوده ولی امروز مهمترین کارکردش انتقال فرهنگ به دیگر کشورها و در کنار آن اقتصاد فرهنگی است.

وی با اشاره به صنعت سبز به معنای مانا بودن گفت: صنعت سبز در گردشگری بسیار پررنگ و مهمترین ویژگی آن توزیع عادلانه ثروت در افراد جامعه است.

حجت الاسلام میرفندرسکی افزود: اشتغال زایی و کارآفرینی بصورت مستقیم و غیر مستقیم، فرهنگ سازی و فعالیت اجتماعی، در صنعت گردشگری به ظهور و بروز می رسد.

گردشگری و مقابله با ایران هراسی

رئیس موسسه گردشگری آوای فطرت از دیگر مهمترین دستاوردهای گردشگری را مقابله با ایران هراسی و اسلام هراسی خواند و گفت: گردشگران خارجی با سفر به ایران چهره صلح آمیز ایران را می شناسند و به دیگران انتقال می دهند.

وی خاطرنشان ساخت: گردشگری اساسا بر جامعه محلی استوار است و اگر پول و اشتغال و فرهنگی قرار است تولید شود، در همان جامعه ایجاد می شود.

گردشگری و توسعه پایدار

حجت الاسلام میرفندرسکی به توسعه پایدار به عنوان کلیدواژه اساسی در گردشگری اشاره کرد و گفت: توسعه پایدار به معنای رونق گردشگری و بومی سازی گردشگری و تبدیل تهدیدهای گردشگری به فرصت می باشد.

رئیس موسسه گردشگری آوای فطرت با اشاره به تقسیم گردشگری به داخلی، ورودی و خروجی، اظهار داشت: گردشگری داخلی یکی از گلوگاه های فرهنگ سازی است. طبیعت گردی و یا آفرود سنخ های جذابی از گردشگری است که به قشر خاصی از جامعه اختصاص دارد در حالیکه اقشار مذهبی نیز علاقمند شرکت در این تورها هستند ولی زمینه های مساعدی برای تور در دسترس نیست.

وی افزود: کارکرد سفر در طبیعت تفکر و اندیشه ورزی است که علاوه بر تفریح باعث تعمیق معنویت و تعالی بخشی در انسان می شود.

کدهای اخلاقی سازمان جهانی گردشگری منطبق با آموزه های دینی

حجت الاسلام میرفندرسکی با اشاره به کدهای اخلاقی سازمان جهانی گردشگری گفت: با مطالعه کدهای ده گانه اخلاقی سازمان جهانی گردشگری در می یابیم که بسیاری از این موارد، دغدغه های نهادهای دینی نیز می باشد.

رئیس موسسه گردشگری آوای فطرت تاکید کرد: در قانون جهانی کدهای اخلاقی آمده است که گردشگر یک استفاده کننده از میراث فرهنگی بشر است و باید از آن مراقبت کند. به عبارت دیگر یک گردشگر در هر جای دنیا، نه تنها باید میراث فرهنگی را صیانت کند بلکه باید باعث احیاء آن نیز بشود.

تبدیل مقصد به محصول گردشگری

وی افزود: کشور عزیزمان ظرفیت ویژه ای در صنعت گردشگری دارد و علت کندی رشد آن، نداشتن محصول قابل عرضه گردشگری است. بعنوان مثال گرچه در ایران محصول گردشگری زیارت تعریف شده است ولی اگر بخواهیم به مقاصد گردشگری طبیعت یا بازدید از اقوام ایرانی برویم، برنامه و نقطه شروعی وجود ندارد.

حجت الاسلام میرفندرسکی خاطرنشان ساخت: تبدیل مقصد به محصول گردشگری فرایندی دارد که با آموزش جامعه محلی بدست می آید و در سایه سار آن نتایج چشمگیری حاصل می شود و نمونه عینی آن تحول گردشگری در جزیره قشم با آموزش جامعه محلی و تأسیس بومگردی و فروش تجربه صید ماهی و میگو و... است.

ظرفیت عظیم گردشگری تعالی بخش

رئیس موسسه گردشگری آوای فطرت به برخی از رویدادهای گردشگری ادیان با عنوان مسیر پیاده روی جاده سانتیاگو اسپانیا اشاره کرد و گفت: مسیر پیاده روی طولانی است و عنوان آن را زیارت به قصد پیاده درمانی گذاشته اند و شرکت کنندگان برای دیدن کلیسایی در شهر سانتیاگو د کومپوستلا گاه 20 روز پیاده روی می کنند.

وی با اشاره به ظرفیت عظیم گردشگری در کشور اظهار داشت: مقاصد گردشگری تعالی بخش بایستی به محصول گردشگری تبدیل شوند.

گردشگری تحول آفرین

حجت الاسلام میرفندرسکی با اشاره به اهمیت و جایگاه گردشگری تحول گرا گفت: گردشگری امروز وارد مرحله جدیدی به اسم گردشگری تحول آفرین شده است و گردشگری بایستی در گردشگر تحول روحی ایجاد کند. بسیاری از کشورها بر این مقوله سرمایه گذاری کرده اند و اگر مقصدی با این گرایش ندارند، برای آن مقصد گردشگری تحول گرا می سازند در حالیکه کشور ما پر از مقاصد گردشگری تحول آفرین است.

نقش آفرینی فعال در عرصه گردشگری

رئیس موسسه گردشگری آوای فطرت با اشاره به نقش آفرینی فعال حوزویان در گردشگری اظهار داشت: برای نقش آفرینی در این صنعت بایستی از مراحل شناخت گردشگری و ابعاد آن، روش شناسی، هدف گذاری و فعالیت میدانی آگاهی داشته باشند.

وی افزود: چهار محور جهت حضور فعال در صنعت گردشگری عبارتند از: اهداف علمی (آموزشی و پژوهشی)، اجتماعی و فرهنگی (مشارکت مردمی و الگوسازی)، فعالیت میدانی (ایجاد کسب و کار و راهنمای گردشگری)، تولید محتوای چند رسانه و فضای مجازی.

خاطر نشان می شود اولین دوره مهارت افزایی گردشگری تعالی بخش با حضور مدیران کل و اساتید برجسته گردشگری کشور توسط مجتمع آموزشی پژوهشی بین الملل حوزه های علمیه و با همکاری وزارت گردشگری و آستانه حضرت شاهچراغ و ستاد گردشگری حوزه علمیه و موسسه گردشگری آوای فطرت از 15 تا 17 آبان ماه در شیراز برگزار شد.

پایان پیام
احتمالا این مطالب هم به کار شما می‌آید
ما نظرات و سوالات شما را با دقت می‌خوانیم و پاسخ می‌دهیم
نظرات تعداد کاراکترهای باقی مانده: 300
انصراف