انسان صنعت زده امروز خواستار محصولات گردشگری تعالی بخش است
استاد علی شادلو، مشاور سرمایه گذاری و توسعه مقاصد گردشگری در دوره مهارت افزایی گردشگری معنوی که 16 آبان ماه در شیراز برگزار شد، گفت: بشر پسا صنعتی که سطحی شدن آزارش می دهد، خواستار محصولات گردشگری تعالی بخش است و کشور ایران با وجود ظرفیت های دینی و تاریخی و فرهنگی، ظرفیت برآورده کردن این خواسته را داراست.
استاد علی شادلو، فعال و مشاور سرمایه گذاری و توسعه مقاصد گردشگری در روز دوم از برگزاری دوره ملی مهارت افزایی گردشگری معنوی که 16 آبان ماه در شیراز برگزار شد، درباره ظرفیت اقتصاد اوقات فراغت و گردشگری تعالی بخش به سخن پرداخت.
وی با تقسیم سه گانه ساعات شبانه روز به کار، خواب و اوقات فراغت گفت: اقتصاد اوقات فراغت مهمترین بخش افراد جامعه است و جامعه در هشت ساعت اوقات فراغت قابل جهت گیری هستند زیرا در این ساعت ما به اختیار خودمان زندگی می کنیم؛ خواب نیستیم و در اختیار کارفرما نمی باشیم.
استاد گردشگری با اشاره به اینکه یکی از راه های پر کردن اوقات فراغت، گردشگری است، اظهار داشت: آن چه از گردشگری برای شما مورد نقد است برای سازمان جهانی گردشگری نیز مقبول نیست. سازمان جهانی اعلام کرده که گردشگر و گردشگری چه ویژگی هایی دارد و مقصد استاندارد باید چه ویژگی هایی داشته باشد.
وی علت موضع گیری در برابر گردشگری را عدم رعایت کدهای اخلاقی در گردشگری دانست.
آقای شادلو به مفهوم مدیریت مقصد اشاره کرد و گفت: مقصد چه مکان مقدس باشد چه موزه و چه جاذبه طبیعی باشد بایستی بهره ور و قانون مند باشد.
مشاور توسعه مقاصد گردشگری افزود: اگر نظام مدیریت مقصد نباشد نتیجه این فرایند تخریب مقصد گردشگری خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه امروز نیاز به تعالی بخشی به خواسته گردشگران تبدیل شده است، گفت: تا رسیدن به تولید محصول دسترس پذیر گردشگری تعالی بخش راه زیادی داریم.
استاد شادلو با تاکید بر اینکه سرعت صنعت گردشگری فزاینده است، گفت: با مدیریت بایستی در مسیر توسعه گردشگری چابک تر عمل کنیم و این کار نیازمند مطالعات گسترده آینده پژوهی، آینده نگاری و رسیدن به کلان روندها هستیم.
وی مفهوم گردشگری تحول آفرین را نزدیک به مفهوم گردشگری تعالی بخش عنوان کرد و با اشاره به لزوم فعال بودن در برابر این پدیده، گفت: تحول در مقیاس کلان انقلاب نام دارد و انقلاب های بزرگی در تاریخ بشریت رخ داده است.
مشاور توسعه مقاصد گردشگری افزود: انقلاب اول کشاورزی است که ضروری ترین نیاز بشر یعنی امنیت غذایی و بقا را برطرف کرد. انسان ها بضاعت هوشی خود را بر یادگیری تولید غذا سرمایه گذاری کردند.
استاد شادلو ادامه داد: انقلاب دوم یکجا نشینی بود که نیاز ضروری به امنیت جغرافیایی و سکونتگاهی را برطرف کرد. انسان هوش خود را بر سر ایجاد سکونتگاه های گروهی و شهرها و روستاهای ابتدایی گذاشت.
وی افزود: انقلاب سوم صنعتی بود و نیاز ضروری قدرت و اقتصاد خود را تامین و در این مسیر، صنعت، ماشین بخار، تکنولوژی، کامپیوتر، حمل و نقل و... را تولید کرد.
استاد گردشگری، انقلاب اخیر بشری را انقلاب اوقات فراغت اعلام کرد و گفت: ضروری ترین نیاز انسان در این دوران اصلاح شیوه زیستن و عریض کردن زندگی به وسیله تجربه و سفر و به دست آوردن پرستیژ خانوادگی و اجتماعی است.
استاد شادلو به سیر تحول انسان از انقلاب صنعتی تا انقلاب فراغت اشاره کرد و گفت: انسان ها پس از انقلاب صنعتی، صنعت زده اند و از زندگی پر شتاب و سطحی خسته و دنبال زندگی کم شتاب و عمیق هستند.
وی افزود: آدم های دنیای صنعتی به دنبال معنا هستند و به همین خاطر دنبال یوگا و مدیتیشن هستند.
مشاور توسعه مقاصدگردشگری گفت: کشور ایران دارای بیشترین محصولات بالقوه گردشگری تعالی بخش است در حالیکه سهم ما از گردشگری معناگرا پایین است و بیشترین سهم این سنخ از گردشگری از آن آمریکاست در حالیکه مهد هیچ یک از ادیان نیست.
وی خاطرنشان ساخت: مدیریت مقصد از نظر سازمان جهانی گردشگری عبارت است از برنامه ریزی استراتژیک، تدوین و اجرای سیاست های گردشگری مقاصد، هوش باز و جمع آوی و تجزیه و تحلیلی داده های تحقیقات، توسعه محصولات گردشگری و کسب و کارها، تحول دیجیتال و نوآوری، نظارت، مدیریت بحران، آموزش و ظرفیت سازی نه تنها در مورد منابع انسانی مقاصد بلکه تسهیل فعالیت ها و ظرفیت سازی برای متخصصان گردشگری محلی، پیشرفت بازاریابی و برندسازی است.
استاد شادلو گفت: ما در یک کلان روندی در معنا گرایی در بشر پسا صنعتی که سطحی شدن آزارش می دهد و نیاز به معناگرایی دارد با وجود ظرفیت های دینی و تاریخی و فرهنگی برای آنان مقاصدی تعریف و عرضه کردیم یا نکردیم؟
وی گفت: من در اینجا مانده ام تا با همکاری نهادهای دینی بتوانیم گردشگری را متحول کنیم و بیاندیشیم که با مفهوم معناگرایی و مشتری دنبال معنویت و کشور ایران مملو از معنویت چه اقداماتی برای رشد گردشگری تعالی بخش انجام داد.
خاطر نشان می شود اولین دوره مهارت افزایی گردشگری تعالی بخش با حضور مدیران کل و اساتید برجسته گردشگری کشور توسط مجتمع آموزشی پژوهشی بین الملل حوزه های علمیه و با همکاری وزارت گردشگری و آستانه حضرت شاهچراغ و ستاد گردشگری حوزه علمیه و موسسه گردشگری آوای فطرت از 15 تا 17 آبان ماه در شیراز در حال برگزاری است.