استاد نیما آذری:

موضوع اصلی گردشگری تعالی بخش ارتقاء انسان است / گردشگری تعالی بخش فراتر از گردشگری مذهبی است

موضوع اصلی گردشگری تعالی بخش ارتقاء انسان است / گردشگری تعالی بخش فراتر از گردشگری مذهبی است
1 رای    میانگین 5/5
لطفا شما هم امتیاز بدهید!
استاد نیما آذری:

موضوع اصلی گردشگری تعالی بخش ارتقاء انسان است / گردشگری تعالی بخش فراتر از گردشگری مذهبی است

آقای مهندس نیما آذری در اولین دوره مهارت افزایی گردشگری تعالی بخش که 15 آبان ماه در شیراز برگزار شد، با اشاره به اینکه گردشگری بر محور ارتقاء انسان می گردد، خاطرنشان ساخت: هدف مذهب نیز تعالی انسان است؛ بنابراین نقطه مشترک گردشگری و تعالی بخشی ارتقاء انسان است.


آقای مهندس نیما آذری، استاد برجسته گردشگری کشور در اولین دوره مهارت افزایی گردشگری تعالی بخش که 15 آذرماه در شیراز برگزار شد،گردشگری را مقوله ای فرهنگی خواند و گفت: نگاه من در گردشگری یک نگاه انسان محور است همانطور که در مبحث تعالی بخشی نیز محوریت با انسان است.

وی ادامه داد: مقصود ما از گردشگری هر گونه گردشگری نیست و گردشگری تخریب کننده، از نظر ما گردشگری محسوب نمی شود.

استادآذری به تاثیر مستقیم گردشگری بر روی دو حوزه مهم و اساسی انسان اشاره کرد و گفت: اولین حوزه، ساحت ذهنی و فکری است که همان مفهوم تعالی بخشی می باشد و دیگری محیط زیست است.

گردشگری فقط گردش گری نیست

وی افزود: گردشگری فقط گردش گری نیست بلکه می تواند موجب ارتقا یا از بین رفتن مقصد گردشگری شود.

استاد آذری با اشاره به اینکه گردشگری بر محور ارتقاء انسان می گردد، خاطرنشان ساخت: هدف مذهب نیز تعالی انسان است؛ بنابراین نقطه مشترک گردشگری و تعالی بخشی ارتقاء انسان است.

وی ادامه داد: اساسا گردشگری مفهومی پوزیتیوست است و اگر در مسیر تخریب قرار بگیرد، موضوعا از بحث خارج است.

استاد آذری با تاکید بر گردشگری آگاهانه ادامه داد: اگر رفتار گردشگران آگاهانه نباشد موجب تخریب مقصد گردشگری خواهد شد.

وی گفت: گردشگری در سه حوزه اقتصادی، فرهنگی ـ اجتماعی و زیست محیطی تاثیر دارد.

گردشگری ارزش گرا

استاد آذری به همپوشانی مقوله گردشگری و مباحث دینی اشاره کرد و گفت: سنخی از گردشگری، گردشگری ارزش گرا است بنابراین دیگر جامعه گردشگری خود را جدا از بدنه مراکز دینی نمی بیند بلکه هم پوشانی کامل دارد.

وی با تاکید بر اینکه باید گردشگری تعالی بخش را فراتر از گردشگری مذهبی دید، افزود: گردشگری علم ارتباطات انسانی است و این مهمترین اصل انسانی است. گردشگری تعالی بخش در حقیقت حوزه دوستی مذهب و گردشگری است و صحبت ما این است که باید گردشگری ارزش مدار را بشناسیم و به کلیات بسنده نکنیم.

استاد آذری گفت: برای دستیابی به این مهم، بایستی دایره دانش و انسان های تاثیر گذار در جهان نسبت به گستره افراد معمولی رشد پیدا کند.

وی خطاب به طلاب سطوح عالی حوزه اظهار داشت: شما برگرفته از نهاد دین هستید و بسنده کردن به مصادیق گردشگری دینی صحیح نیست. موج مسافرت نوروزی که با گرایش تخریبی انجام می شود کمک و مساعدت شما را می طلبد که به یاری گردشگری بشتابید. نمی توانید شما بگویید که تمرکز بر روی گردشگری مذهبی است بلکه تبدیل گردشگری های مخرب به گردشگری های تعالی بخش است، از رسالت های شماست.

استاد آذری به تفاوت فرهنگ غرب و شرق اشاره کرد و گفت: قدرت غرب استعمار می کند ولی حکمت شرق مبتنی بر تعالی است.

وی مهمترین تعالی بخشی را خردورزی دانست و گفت: یکی از مقولات مغفول، مباحث میان رشته ای و تولید محتواست. ما به افرادی نیازمند داریم که اشراف به مباحث میان رشته ای داشته باشند مانند یک کارشناس دین شناس گردشگری.

 وی با بیان اینکه سه عصر گردشگری را سپری کرده ایم، گفت: از گردشگری تفریحی به گردشگری فرهنگی و در عصر کنونی در مقوله گردشگری تجربه گرا هستیم که در صدد تجربه انسان با محیط جامعه میزبان و تجربه عملی می باشد.

جغرافیای گردشگری

استاد آذری در ادامه به موضوع ظرفیت های جغرافیای ایران، نعمات الهی در این مرز و بوم و ویژگی های منحصر بفرد ایران پرداخت و گفت: تنوع فرهنگی و اقوام مختلف که در این کشور به زندگی مسالمت آمیز در کنار یکدیگر می پردازند مهمترین ظرفیت های گردشگری تعالی بخش می باشند که می توانیم با برنامه ریزی و مدیریت از این پتانسیل ها بتوانیم استفاده کنیم.

وی با تاکید بر بازشناسی ایران و آشنا با اکوسیستم های آن اظهار داشت: باید ایران بازشناسی کنیم تا بتوانیم گردشگری تحول گرایانه و تعالی بخش داشته باشیم. ما 5 کلان اکوسیستم داریم که عبارتند از: اکوسیستم کوهستانی، جنگلی، کویری و بیابانی، ساحلی و دریایی و دشتی.

استاد آذری افزود: اکثر کشورهای دنیا دو یا سه یا چهار اکوسیستم ها را دارند. کشور امریکا و چین بخاطر وسعت بالایشان هر پنج اکوسیستم را دارند ولی کشور ایران با مساحت متوسط هر 5 اکوسیستم را داراست.

وی گفت: این بستر، باعث ایجاد تنوع قومی شده است. ایران با این قابلیت، دارای تنوع دانش زیستی، میراث ناملموس، اقلیم و زاد و بوم و... است ولی با همه اینها تنوع خلقت و وحدت خالق دارد.

استا نیما آذری اظهار داشت: در معماری بنا به گنبد می رسیم که نماد رسیدن از کثرت به وحدت و با فرم خود به خدا اشاره دارد و شناخت ایران بدون شناخت اختلافات آن شدنی نیست و باید برای رسیدن به وحدت روی اشتراکات تکیه کنیم.

خاطر نشان می شود اولین دوره مهارت افزایی گردشگری تعالی بخش با حضور مدیران کل و اساتید برجسته گردشگری کشور توسط مجتمع آموزشی پژوهشی بین الملل حوزه های علمیه و با همکاری وزارت گردشگری و آستانه حضرت شاهچراغ و ستاد گردشگری حوزه علمیه و  موسسه گردشگری آوای فطرت از 15 تا 17 آبان ماه در شیراز در حال برگزای است.

 

پایان پیام
احتمالا این مطالب هم به کار شما می‌آید
ما نظرات و سوالات شما را با دقت می‌خوانیم و پاسخ می‌دهیم
نظرات تعداد کاراکترهای باقی مانده: 300
انصراف