گردشگری تعالی بخش در تمام سنخ های گردشگری جاریست
آقای دکتر سید مصطفی فاطمی، مدیر کل توسعه گردشگری داخلی کشور در دوره مهارت افزایی گردشگری تعالی بخش گفت: پسوند تعالی بخش در همه سنخ های گردشگری اضافه می شود و به همه آنها سمت و سو می دهد.
آقای دکتر سید مصطفی فاطمی، مدیر کل توسعه گردشگری داخلی کشور در اولین دوره مهارت افزایی گردشگری تعالی بخش که 15 آبان در شیراز در جمع مسؤولین، فعالین گردشگری و طلاب سطوح عالی حوزه علمیه برگزار شد، اظهار داشت: اساتید و کنشگران فعال گردشگری لزوم تعامل با مراکز دینی را در می یابند گرچه برخی دیگر این تصور را ندارند و برای همراه سازی دیگران تبلیغات کرد.
وی گفت: مدل تبلیغ در حوزه گردشگری کاملا غیر مستقیم است وگردشگر پس از ورود به کشور بصورت غیرمستقیم اطلاعاتی را کسب می کند و ناخودآگاه مبلغ ما در کشور خود خواهد شد.
دکتر فاطمی با تاکید بر ضرورت تبلیغ با برنامه ریزی و خوش سلیقگی به نمونه های گردشگری در هند اشاره کرد و گفت: تور ادیان هندکه مشتمل بر بازدید از اماکن مقدس ادیان مختلف در کشور 72 مذهب است، از تورهای پر طرفدار است. درکشور هند تبلیغ ادیان صورت نمی پذیرد ولی در عین حال بصورت غیر مستقیم تبلیغ می کنند بدین صورت که بازدید از معبد هندوها در بخش پایانی تور قرار گرفته است که از همه جا تمیزتر و برخورد بهتری دارند و ناخودگاه به بازدیدکنندگان القا شده می شود که هندویسم از همه ادیان بهتر است.
مدیر کل توسعه گردشگری داخلی کشور گفت: مهمترین وظیفه ما اصلاح تصویر ذهنی مردم جهان از ایران است. همزیستی ادیانی در ایران در جهان شناخته شده نیست در حالیکه اگر این جنبه از ایران به جهان شناسانده شود، به یکی از مهمترین جاذبه های گردشگری دنیا تبدیل می شود.
دکتر فاطمی افزود: در حوزه گردشگری باید پروپاگاندا رو بلد باشیم. مثلا برج پیزا هر سال در صدر اخبار است که یک سانت کج شد این پروپوگانداست در حالیکه یک شهر کوچک با دو ایستگاه قطار است.
مدیر کل توسعه گردشگری داخلی کشور خاطرنشان ساخت: درباره ارتباط گردشگری و مباحث فرهنگی، چهار مواجهه وجود دارد: تهاجم، تقابل، تبادل و تعامل فرهنگی.
وی ادامه داد: در تهاجم فرهنگی یک هجمه رسانه ای بر علیه فرهنگ شروع می کنیم؛ در تقابل فرهنگی، فرهنگ ها با هم درگیر می شوند، در تعامل به دیگر فرهنگ ها احترام میگذاریم و در تبادل، بایدها و نبایدهای ادیان را می پذیریم.
دکتر فاطمی با اشاره به اینکه ایران ما کشور تفاوتهای فرهنگی است، گفت: همین امر باعث شده اقوام مختلف بوجود بیاید که علاوه بر لباس و غذا و شکل و قیافه، تفاوت فرهنگی زیادی دارد.
اهمیت تفسیر در گردشگری
مدیر کل توسعه گردشگری داخلی اظهار داشت: اگر از نگاه دینی به گردشگری وارد شدیم باید بدانیم چگونه با گردشگر و بدنه گردشگری تعامل کنیم. یکی از نمونه های ورود اثر بخش مراکز دینی به گردشگری، تشکیل گردشگری معنوی یزد است.
مدیر کل سابق گردشگری استان یزد با اشاره به تجربه خود در این زمینه افزود: ما کمیته گردشگری معنوی استان یزد را تشکیل دادیم و مبلغان دینی و هیات و تکایا و راهنمایان گردشگری را جمع کردیم و با همفکری گردشگری معنوی یزد را تشکیل دادیم.
وی حضور کارشناسان روحانی زباندان در رویدادهای مذهبی را برای گردشگران خارجی جذاب توصیف کرد و گفت: مواجهه توریست های خارجی با لباس روحانیت خیلی جذاب است و دوست دارند درباره اسلام شناسی و معماری اسلامی صحبت کند.
گردشگری تعالی بخش
دکتر فاطمی در پایان با اشاره به مفهوم گردشگری تعالی بخش و اشاره به سنخ های مختلف گردشگری اظهار داشت: ما 49 سنخ گردشگری داریم مثل کشاورزی، دریا، حیات وحش، ورزشی و... در همه اینها می توان پسوند تعالی بخش را اضافه کرد. گردشگری و صلح درونی هم تحت عنوان گردشگری تعالی بخش قرار می گیرد.
خاطر نشان می شود اولین دوره مهارت افزایی گردشگری تعالی بخش با حضور مدیران کل و اساتید برجسته گردشگری کشور توسط مجتمع آموزشی پژوهشی بین الملل حوزه های علمیه و با همکاری وزارت گردشگری و آستانه حضرت شاهچراغ و ستاد گردشگری حوزه علمیه و موسسه گردشگری آوای فطرت از 15 تا 17 آبان ماه در شیراز در حال برگزاری است.