ویژه طلاب سطوح عالی کشور:

اولین دوره مهارت افزایی گردشگری تعالی بخش برگزار می شود

اولین دوره مهارت افزایی گردشگری تعالی بخش برگزار می شود
1 رای    میانگین 5/5
لطفا شما هم امتیاز بدهید!
ویژه طلاب سطوح عالی کشور:

اولین دوره مهارت افزایی گردشگری تعالی بخش برگزار می شود

در راستای شعار گردشگری امسال با عنوان گردشگری و صلح و ضرورت وفاق ملی بین نهادهای سیاستگذار و متولیان صنعت گردشگری، اولین دوره مهارت افزایی گردشگری تعالی بخش با هدف شناخت صنعت و ابعاد و زمینه های فعالیت در گردشگری با مشارکت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و معاونت بین الملل حوزه های علمیه سراسر کشور، آبان ماه در شیراز برگزار می شود.


اولین دوره مهارت افزایی گردشگری تعالی بخش با هدف شناخت صنعت و ابعاد و زمینه های فعالیت در گردشگری با مشارکت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و معاونت بین الملل حوزه های علمیه سراسر کشور، آبان ماه در شیراز برگزار می شود.

مجتمع بین الملل حوزه های علمیه و موسسه گردشگری آوای فطرت بعنوان مجری دوره در جهت تسهیل و شناخت ابعاد گردشگری بصورت محدود پس از گزینش طلابی که فعالیت و روزومه مرتبط دارند، اقدام به برگزاری این دوره خواهد کرد.
وفاق ملی یکی از جنبه های گردشگری و صلح، بعنوان شعار امسال هفته جهانی گردشگری است و آیت الله اعرافی، مدیر محترم حوزه های علمیه در بیانیه خود در روز جهانی گردشگری با اشاره بر این موضوع تاکید کردند: فعالان عرصه‌ی گردشگری در کشور اسلامی ایران، بیش از هر شخص و نهادی، با شعار «گردشگری و صلح» هم آوا شوند. شعاری که، در آموزه‌های دین مبین اسلام و واقع زیست اجتماعی ایرانیان، از شعار بودن عبور کرده، به یک تجربه‌ی تاریخی و از سویی، یک آرمان متعالی تبدیل شده است.
به همین مناسبت و در راستای گفتمان سازی بین وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و نهادهای حوزوی دوره مهارت افزایی گردشگری تعالی بخش ویژه طلاب زباندان سطوح عالی حوزه برگزار می شود.

 

 

گردشگری تعالی بخش

گردشگری تعالی‌بخش، به‌عنوان رویکردی نوین و فراگیر در صنعت گردشگری، فراتر از بازدید از اماکن تاریخی و طبیعی، در پی ایجاد تحول درونی و تعالی روحی است. این نوع از گردشگری نه یک سنخ مستقل، بلکه پیوستی است که به تمامی اقسام گردشگری افزوده می‌شود و به عمق‌بخشی معنوی تجربه‌های سفر می‌پردازد. در واقع، گردشگری تعالی‌بخش مسیری است که گردشگر را از توجه صرف به ظاهر اماکن به سوی سفری درونی و معنوی هدایت می‌کند، جایی که ابعاد روح و باطن نیز مورد تأمل و تفکر قرار می‌گیرد.

این نگرش جدید به گردشگری در واقع به دنبال آن است که فرد گردشگر در کنار بهره‌برداری از زیبایی‌های طبیعی و فرهنگی، فضایی برای بازسازی معنوی و خودشناسی بیابد. بازدید از اماکن مذهبی، تاریخی و طبیعی در این چارچوب تنها یک بُعد از سفر است، در حالی که هدف نهایی تعالی‌بخش، پرورش ابعاد روحی و روانی فرد است. به عبارت دیگر، گردشگری تعالی‌بخش سفری است که نه‌تنها جهان بیرونی، بلکه جهان درونی فرد را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد.

در نهایت، گردشگری تعالی‌بخش، پلی بین عالم بیرون و درون است. این نوع گردشگری فرصت می‌دهد تا در جریان سفر، انسان‌ها علاوه بر تجربه زیبایی‌های دنیای مادی، با دنیای روحی و معنوی خود ارتباط برقرار کنند و در این مسیر، به تکامل فردی و اجتماعی نائل آیند. چنین رویکردی می‌تواند به عنوان نیروی محرکه‌ای برای ایجاد تحول در جهان گردشگری و تغییر نگرش‌های سطحی به نگرش‌های عمیق‌تر در این صنعت بزرگ شناخته شود.

ضرورت شرکت در دوره

اهمیت شناخت ابعاد مختلف گردشگری، به‌ویژه برای فعالین فرهنگی و مبلغین دینی، به دلایل متعددی حائز اهمیت است.

گردشگری به‌عنوان یکی از ابزارهای اصلی برای تبادل فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در جوامع، نقشی کلیدی در ایجاد درک متقابل میان ملت‌ها و فرهنگ‌های مختلف ایفا می‌کند و با توجه به رشد روزافزون صنعت گردشگری، این حوزه به یکی از مؤثرترین ابزارها برای فرهنگ‌سازی و تبلیغ ارزش‌ها تبدیل شده است.

از جمله مهمترین ابعاد این موضوع عبارتند از:

1. نقش فرهنگی گردشگری:

گردشگری از گذشته‌های دور به‌عنوان پلی برای ارتباط بین فرهنگ‌ها مطرح بوده است که از طریق تعاملات اجتماعی، گردشگران می‌توانند با آداب، رسوم، دین‌ها و ارزش‌های فرهنگی مختلف آشنا شوند.
مبلغین دینی می‌توانند از این بستر استفاده کرده و ارزش‌های دینی و فرهنگی را به‌صورت مؤثر و کاربردی ترویج دهند.
شناخت دقیق ابعاد گردشگری و نحوه‌ی ارتباط با گردشگران بین‌المللی به فعالین دینی این امکان را می‌دهد تا به شیوه‌ای جذاب و مبتنی بر احترام متقابل، پیام‌های دینی را به دیگران منتقل کنند.

2. اهمیت شناخت صحیح صنعت گردشگری برای فعالیت مؤثر:

برای تأثیرگذاری مؤثر در صنعت گردشگری، شناخت دقیق از ساختار، مکانیزم‌ها و روندهای این صنعت الزامی است؛ بدون این شناخت، فعالیت‌های دینی و فرهنگی نمی‌توانند با موفقیت همراه باشند.
روحانیون و فعالین دینی باید با ابزارها و روش‌های نوین گردشگری آشنا باشند تا بتوانند پیام خود را به‌طور مؤثرتر منتقل کنند.

3. تأثیر اقتصادی گردشگری:

گردشگری به یکی از صنایع بزرگ اقتصادی در بسیاری از کشورها تبدیل شده است و تاثیرات عمیقی بر رشد اقتصادی، اشتغال و درآمد ملی دارد.
کشورهایی که به‌طور جدی به صنعت گردشگری پرداخته‌اند، توانسته‌اند سهم زیادی از درآمدهای ملی خود را از این راه به‌دست آورند.
روحانیون و فعالین دینی با شناخت و تعامل صحیح با صنعت گردشگری می‌توانند در توسعه اقتصاد فرهنگی و دینی کشور نقش‌آفرینی کنند و از ظرفیت‌های معنوی و دینی برای جذب گردشگران بهره‌مند شوند.

مسئولین این دوره توانمندسازی، تلاش کرده‌اند که در یک مجموعه کارگاه آموزشی طی 4 روز، با بهره‌مندی از اساتید تراز ملی و بین المللی، بتوانند مقدمات شناخت ما از ابعاد مختلف گردشگری را تبیین کنند تا علاقه‌مندان بتوانند برای ایفای نقش فعال در این عرصه خود را آماده کنند.

اهداف همایش

عبارتند از:

1. آگاهی‌بخشی به فعالین دینی:

ارائه اطلاعات جامع درباره نقش صنعت گردشگری در فرهنگ‌سازی و تأثیرگذاری دینی.

2. ترویج گردشگری تعالی بخش:

تشویق روحانیون و فعالین فرهنگی به مشارکت در توسعه گردشگری تعالی بخش و ایفای نقش فعال.

3. توسعه مهارت‌های تبلیغی:

آشنایی با صنعت گردشگری و مهارت‌های نقش آفرینی در آن.

4. تعمیق تعاملات بین‌فرهنگی:

آشنایی با فرهنگ‌های مختلف و ظرفیت کشورمان در توسعه گردشگری.

5. افزایش ظرفیت‌های علمی و پژوهشی:

آگاهی بخشی در زمینه‌های مورد نیاز برای فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی برای علاقه‌مندان.

6. آموزش کاربردی فعالین دینی:

ارائه راهکارهای عملی برای حضور در صنعت گردشگری در زمینه‌های مرتبط با حوزه فرهنگ و دین.

7. شناخت ظرفیت‌های گردشگری کشور:

شناخت اجمالی از ظرفیت‌های گردشگری و فرهنگی در کشور.

8. گزینش از بین فعالین دوره:

گزینش و انتخاب فعالین دوره برای شرکت در دوره‌های کاربردی آتی.


سرفصل دوره

عبارتند از:

کارگاه: صنعت گردشگری؛ نگاهی به کشورهای آسیایی و ظرفیت‌های ایران

مدرس: دکتر سید مصطفی فاطمی؛

مدیر کل توسعه گردشگری داخلی
(مشاهده رزومه)

کارگاه: ظرفیت‌های جغرافیای ایران برای توسعه گردشگری تعالی بخش

مدرس: استاد نیما آذری؛

مدرس گردشگری و تسهیلگر در توسعه گردشگری جوامع محلی
(مشاهده رزومه)

کارگاه: نقش اماکن ادبی، فرهنگی و دینی در توسعه گردشگری تعالی بخش

مدرس: دکتر امیرحسین حکمت نیا؛

نویسنده، مدرس و فعال گردشگری، مشاور گردشگری شهردار شیراز
(مشاهده رزومه)

کارگاه: ظرفیت اقتصاد اوقات فراغت و گردشگری تعالی بخش

مدرس: استاد علی شادلو؛

مشاور سرمایه‌گذاری و توسعه مقاصد گردشگری
(مشاهده رزومه)

کارگاه: ضرورت و راهکار نقش آفرینی فعال در صنعت گردشگری

مدرس:حجت الاسلام سید مصطفی میرفندرسکی؛

مدرس و پژوهشگر در صنعت گردشگری
(مشاهده رزومه)

کارگاه بازدید میدانی:

بافت تاریخی شیراز، آیینه‌ی فرهنگ، حکمت و هنر ایران زمین
مدرس: دکتر امیرحسین حکمت نیا؛

نویسنده، مدرس و فعال گردشگری، مشاور گردشگری شهردار شیراز
(مشاهده رزومه)

 

لینک ثبت نام در دوره

پایان پیام
احتمالا این مطالب هم به کار شما می‌آید
ما نظرات و سوالات شما را با دقت می‌خوانیم و پاسخ می‌دهیم
نظرات تعداد کاراکترهای باقی مانده: 300
انصراف