رییس موسسه آوای فطرت:

سرمایه گذاری بر آموزش گردشگری موجب رونق توریسم می شود

سرمایه گذاری بر آموزش گردشگری موجب رونق توریسم می شود
1 رای    میانگین 5/5
لطفا شما هم امتیاز بدهید!
رییس موسسه آوای فطرت:

سرمایه گذاری بر آموزش گردشگری موجب رونق توریسم می شود

حجت الاسلام سید مصطفی میرفندرسکی در نشست 483 بنیاد قم‌پژوهی با موضوع «چالش‌های گردشگری در قم؛ نقاط ضعف و قوت» به ظرفیت های گردشگری قم اشاره کرد و گفت: شعار امسال، گردشگری و سرمایه گذاری های سبز و یکی از ابعاد آن، سرمایه گذاری بر مردم است. 


حجت الاسلام سید مصطفی میرفندرسکی در نشست 483بنیاد قم‌پژوهی با موضوع«چالش‌های گردشگری در قم؛ نقاط ضعف و قوت» به ظرفیت های گردشگری قم اشاره کرد و گفت: این ظرفیت ها در سه بخش کلی قابل تفکیک است: گردشگری زیارت برای ایرانیان، گردشگری زیارت برای غیر ایرانیان و گردشگران خارجی.
وی گفت: شهر مقدس قم ظرفیت پذیرش و میزبانی از سه گروه را داراست. برخی گروه ها مثل گردشگری زیارت نیازمند تبیین نیست و فقط باید مدیریت شود.

 

سرمایه گذاری بر مردم، زمین و رفاه

رئیس موسسه آوای فطرت در بخش دوم سخنان خود به روز جهانی گردشگری و شعار آن یعنی گردشگری سبز اشاره کرد و گفت: بر طبق گفته سازمان جهانی گردشگری، سرمایه گذاری باید بر سه موضوع کلی مردم، زمین و رفاه انجام شود.
حجت الاسلام میرفندرسکی افزود: در زمینه سرمایه گذاری بر مردم مهمترین مساله در قم تبیین مفهوم گردشگری است و بایستی سواد مردم نسبت به گردشگری و توریسم را افزایش دهیم.

افزایش سواد گردشگری مردم موجب رونق توریسم می شود

وی ادامه داد: هر چه اطلاعات گردشگری مردم بالا تر باشد، گردشگری در آن جامعه میزبان، تبدیل به اولویت و ضرورت می شود.
رئیس موسسه آوای فطرت برای نیل به این مقصود پیشنهاد کرد: مسیر توسعه گردشگری یک سیر مشخصی دارد بعنوان مثال بومی سازی گردشگری یکی از راهکارهای آن است همچنین می توان با کمک گرفتن از استان های موفق در گردشگری مثل استان یزد با راه اندازی کمیته و هسته های تورآور و کمیته های تخصصی و فم تور ها چنین مسیری را در قم اجرا هموار کرد.
حجت الاسلام میرفندرسکی متولی امور گردشگری را اداره کل میراث خواند و گفت: همه نهاد ها و مراکز و ارگان ها بایستی با این اداره هم افزایی کنند تا از موازی کاری جلوگیری شود.
وی در پایان نقدی بر نشست ها و همایش های با موضوع گردشگری وارد کرد و گفت: با وجود اینکه در اینگونه جلسات مسائل مهمی مطرح و جمع بندی می شود ولی ولی همت اجرای آن وجود ندارد همانطور که در همایش قم تمدن هفت هزار ساله خیلی از مباحث مطرح شد ولی پس از شش سال در ا جرای ساده ترین موارد مثل مساله تردد اتوبوس توریست ها در شهر مشکلاتی وجود دارد.

دکتر آقازاده: عدم شرایط مطلوب خدمت رسانی به گردشگران در قم

در ادامه، دکتر محمد آقازاده، استاد و راهنمای گردشگری نیز به نبود زیر ساختهای حمل و نقل در شهر مقدس قم اشاره کرد و عدم شرایط مطلوب خدمات رسانی به زائر و گردشگر را از چالش های فراروی گردشگری این شهر اعلام کرد.

خانم نداف نیا: عدم اهمیت به مبحث آموزش گردشگری

سرکار خانم الهام نداف نیا، مدرس و راهنمای گردشگری استان قم نیز عدم اهمیت به مبحث آموزش گردشگری را یکی از موانع مهم رونق توریسم در قم خواند.

 نبود روح حرفه ای مهمان نوازی

وی همچنین نبود روح حرفه ای مهمان نوازی متناسب با فرهنگ هر کدام از کشورها را از دیگر چالش های گردشگری دانست و گفت: ندانستن آداب تشریفات بین المللی و نبود دانش گردشگری در اصناف مرتبط مانند اقامت، حمل و نقل و پذیرایی و حرفه ای نبودن نیروی انسانی شاغل و عدم‌ شناخت از فرهنگ و‌روحیات ملل مسائلی است که گردشگری در قم را تهدید می کند.
خانم نداف نیا با اشاره به نقاط قوت جاذبه های گردشگری قم اظهار داشت: قرار گرفتن شهرمان در مرکز کشور و نزدیک به پایتخت از نقاط مثبت قم است. از طرفی قم مقصد گردشگری دینی و گردشگران از این جاذبه بصورت اجمالی مطلع هستند.

پتانسیل های طبیعی، تاریخی و باستانی قم

مدرس گردشگری بر ضرورت برنامه ریزی های کوتاه مدت و بلند مدت و توجه به شرایط عرضه و تقاضا در بازار گردشگری تاکید کرد و در پایان گفت: با توجه به پتانسیل های طبیعی تاریخی و باستانی که در قم داریم می توانیم عملکرد بهتری داشته باشیم.


نشست 483 بنیاد قم‌پژوهی با موضوع چالش‌های گردشگری در قم؛ نقاط ضعف و قوت با حضور حجت‌الاسلام سیدمصطفی میرفندرسکی، رئیس موسسه آوای فطرت و محقق و پژوهشگر گردشگری دینی، دکتر محمد آقازاده، استاد دانشگاه و راهنمای گردشگری، سرکار خانم الهام نداف‌نیا، مدرس و راهنمای گردشگری و آقای سیدحسین موسوی‌اصل، رئیس انجمن صنفی گردشگری و آقای حسین صادقی قم‌پژوه و راهنمای گردشگری سه شنبه چهارم مهرماه برگزار شد.

خوشحال میشیم برای ما از تجربیات دانش گردشگری و یا سفر به مکان هایی های که توسعه گردشگری آگانه داشته اند، بنویسید.

 

پایان پیام
ما نظرات و سوالات شما را با دقت می‌خوانیم و پاسخ می‌دهیم
نظرات تعداد کاراکترهای باقی مانده: 300
انصراف